Onko sitten muita parempia tapoja toimia? Mielestämme on! Sekä lopputuloksen laadun, ajankäytön tehokkuuden että hinnan kannalta.
Webbrosin alusta on Odoo
Me teemme projektimme Odoon toiminnanohjauksen pohjalle.
Tunnemme myös muita vaihtoehtoja ns piirikunnallisista pikkujärjestelmistä SAP:in kaltaisiin jättiläissoftiin. Odoon toiminnallinen laajuus ei miltään oleellisilta osin kalpene isommille kilpailijoillensa, vaikka hintalapusta näyttäisi puuttuvan nolla lopusta. Katso esimerkiksi tämä vertailu tuotannollisten ominaisuuksien osalta NetSuiteen. Tai vertailu SAP:in business-one:en.
Odoon hinta on noissa merkattu nollaksi, mikä on tavallaan totta jos käyttäisi vain yhtä modulia, mutta niin ei käytännössä voi tehdä. Hinta on oikeasti 30€/kk per käyttäjä.
Odoossa on lisäksi paljon "kasvunvaraa", eli kymmenittäin standardimoduleita tuleviin tarpeisiin ja lokalisaatiot yli 50 maahan, jos kansainvälistyminen on kiikarissa. Näitä kasvun optioita taas ei saman hintaluokan pikkuerpeissä ole, joten niitä ei voi suositella kasvuhakuisille yrityksille.
Suoraan asiaan
Webbros suosii käytännönläheisyyttä ja suoraviivaisuutta. Kokemuksemme mukaan tämä onnistuu parhaiten lähestymällä tarpeita prosessien kautta, ja prosesseja konkreettisten esimerkkien ja demojen avulla.
Jo tunnin mittaisessa läpikäynnissä on yleensä mahdollista kartoittaa oleellisimmat prosessit ja yrityksen erityispiirteet ja tarpeet niihin liittyen. Yrityksellä voi olla vaatimuslista pohjilla, mutta se ei ole mitenkään välttämätön: me kyllä sitten kyselemme kaiken mitä meidän tarvitsee tietää. Osaamme jo tältä pohjalta hahmotella hankkeen kokoluokan ja tehdä siitä kustannusarvion.
Tunnistamme samalla, tuntuisiko Odoo:n standardipaketti sopivilla yksilöllisillä asetuksilla konfiguroituna riittävän, missä tapauksessa voimme tarjota projektille kiinteän hinnan. Jos esiin nousee pieniä kustomointitarpeita, eritellemme ne tarjoukselle. Pääsääntöisesti kiinteähintaisiksi, ja myös kerromme suosittelemmeko kyseisen asian tekemistä per heti. Toisin kuin voisi ajatella, emme lähtökohtaisesti halua paisuttaa projektin kokoa, vaan päinvastoin pitää se fokusoituna ja kompaktina. Mielellämme myös selostamme ja perustelemme teille miksi näin.
Tavanomaisesti näytämme tarjouksen esittelyn yhteydessä suoraan järjestelmästä esimerkkien kautta, miten juuri teidän yritykselle tärkeät asiat ja prosessit hoituisivat. Saatte tuntumaa, mitä päivittäinen käytännön tekeminen olisi. Toki detaljeja jätetään projektivaiheeseen, demoissa päämäänämme on pureutua nimenomaan kriittisiin ominaisuuksiin.
Jos kiinnostuit tietämään, olisiko tämmöinen standardimainen, tai vain hyvin kevyesti kustomoitu, ja kiinteään hintaan saatavissa oleva järjestelmä teille sopiva, varaa suoraan aika ilmaiselle keskustelulle!
Haluan keskustella ERP-proejektista
Räätälöidyt hankkeet
Toisinaan käy niin, että vaikka halutut toiminnot enimmäkseen löytyisivät ihan standardipaketistakin, niin se kuuluisa viimeinen maili jää uupumaan. Standardilla prosessi ei kerta kaikkiaan pyörisi tehokkaasti, tai toimisi hyvin kömpelösti eikä toisi kaivattuja tehoja.
Jos tunnistamme tällaisen tilanteen, on vaihtoehtona räätälöity hanke. Niiden osalta kannattaa tehdä aina tarkemmat kannattavuuslaskelmat - arvioimme silloin projektin suuruusluokan ja hintalapun, joita voi suhteuttaa saavutttaviin hyötyihin.
Jos hanke edelleen vaikuttaa kannattavalta, ehdotamme yleensä erillistä määrittelyprojektia, joka tuottaa järjestelmän prototyypin ja tarkat speksit ja työmäärät lopulliselle toteutukselle. Prototyyppi ei tietenkään sisällä täysin toimivana kaikkea sitä, mitä lopullinen valmis järjestelmä. Siinä yleensä pyörii standardi soveltuvilta osin, mahdolliset valmiit lisämodulit, sekä mock-up tyyppisiä hahmotelmia uusista räätälöinneistä. Tavoitteena konkretisoida muutostyöt siten, että yllätyksiä ei myöhemmin tule, vaan tehdään juuri tarkalleen oikeat vaadittavat asiat. Niin konkreettisesti kuin inhimillisesti on mahdollista!
Se aika, vaiva ja raha minkä moni laittaa erilliseen ERP:iä edeltävään vaatimusten määrittelyyn, voidaan siis laittaa suoraan määrittelyprojektiin ja prototyypin rakentamiseen. Tuloksena on prosessikuvien ja lisätoimintojen speksien lisäksi konkreettinen (rajoitetusti) toimiva järjestelmä, jota voi itse testailla. Tämä projekti paljastaa samat asiat, mutta tarkemmin ja konkreettisemmin, kuin fläppitaululla, Canvalla ja/tai Excelillä tehty vaatimusmäärittelyprojekti.
Muistutamme vielä, että emme koskaan lähtökohtaisesti ole ehdottamassa tällaista räätälöityä mallia. Se on kuitenkin olemassa vaihtoehto B:nä niihin tapauksiin, joissa standardi ei riitä. Me tietenkin analysoimme ja perustelemme ja aivan konkreettisesti ruudulta näytämme, että mitkä syyt puoltavat räätälöintiä, jos sitä ehdotamme.