Kirjanpito on yrityksissä pakollista ja joskus ehkä jopa hieman tuskallista. Asiaa voi helpottaa hyvällä kirjanpitäjällä ja pitämällä kirjanpito reaaliajassa. Ja mieluiten pilvessä, jolloin asiat tulevat kirjatuksi sitä mukaa kuin ne tapahtuvat. Silloin kaikki asianosaiset näkevät tapahtumat heti ja voivat tehdä omat toimenpiteensä niiden perusteella.
Helpottaa edelleen, jos suuren volyymin tapahtumista saadaan automaattinen vienti kirjanpitoon. Kuten esimerkiksi myyntilaskuista, maksutapahtumista, ostoista, varastotapahtumista jne. Helpoiten tämä tietenkin onnistuu, jos kirjanpito on osa toiminnanohjausta, niin että tieto on koko ajan samassa tietokannassa. Saumakohtia ei tule. Mutta käytännössä samaan lopputulokseen päästään myös, kun jokaisesta kirjanpidollisesti oleellisesta tapahtumasta tehdään välittömästi vienti ulkoiseen kirjanpito-ohjelmaan. Oleellista on automaattisuus, taustatietojen synkronointi ja viiveetön siirtyminen. Meillä on kokemusta molemmista, ratkaisu voidaan tehdä yrityksen tarpeista käsin.
Varsinaisen kirjanpidon lisäksi yrityksen johtoa kiinnostaa yleensä kaikenlainen taloudellinen raportointi lakisääteisten raporttien lisäksi. Esimerkiksi kustannuspaikkakohtainen seuranta, investointien erillinen seuranta, projektikohtainen, tuotekohtainen jne. Nämä kaikki löytyvät odoosta.
Viranomaisraportoinnin osalta päänvaivaa saattaa tuottaa myös esim ulkomaanmyynti omine verokantoineen ja raportointivaatimuksineen. Ja lisää raportoitavaa tulee, jos ulkomailla on tytäryrityksiä tai myyntiyhtiöitä tai varastoja. Odoo:ta käytetään yli 50 maassa, joten hyvin todennäköisesti samaa järjestelmää voidaan soveltaa koko konsernin alueella. Kysy lisää!
tuumaa Toiminnanohjaus
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin