Vähittäismyynti (POS)

Myymälätoiminnot

Kivijalkakauppa tai myymälä on yksi mahdollisuus myyntikanavana, ja joillekin varmasti juuri se tärkein. Myös nettikauppias voi miettiä mahdollisuutta virittää jonkinlainen vähittäismyyntitoiminnallisuus esim kausittaista tai osa-aikaista myyntiä varten, ilman että pakosti sitoutuu valtavaan erilliseen kassajärjestelmään.

Odoosta löytyy myyntitoiminnot (englanniksi POS = point-of-sale) omana modulinaan.  Kaikki tuotteet, tai ne jotka halutaan, voidaan merkitä käytettäväksi myös POS-puolella.

Läppäri tai kassapääte

Yksinkertaisimmillaan POS-istunto voidaan avata vaikka ihan tavallisesta läppäristä käsin. Tulostimena ja viivakoodinlukijana voidaan silloin käyttää PC:n omia normaaleja oheislaitteita. 

Ammattimaisemman ja integroidumman kokonaisuuden saa toki aikaan erillisellä viivakoodinlukijalla, kuittikirjoittimella ja kassanäytöllä, jotka on helppo kytkeä ns POS-box lisälaitteen avulla.

Koko asiakasrekisteri - mahdollisine kanta-asiakasohjelmineen - on silloin myyntitapahtumissa käytettävissä. Tuotteet voidaan lukea joko viivakoodeina tai nimikerekistereistä etsimällä, tai vaikka sekä että.

Maksupäätteet

Maksun voi kirjata joko käteiskassaan, hoitaa maksupäätteellä, tai jos niin haluaa laittaa asiakkaalle laskutettavaksi myöhemmin. Laskutuksen voi niin halutessaan rajata vaikka yritysasiakkaille, joille mahdollisesti käytetään myös omaa hinnastoaan, ja otetaan ylös heidän kirjauskoodinsa (projektinumero tai asiakasnumero tms) jotka sitten merkataan laskuun helpottamaan asiakkaan laskunkohdistusta.

Laajennettavuus ja integrointi

Sekä myymälöitä että kassapäätteitä voi olla useampia, ja tuotteiden saldot voi ylläpitää myymälöittäin. Järjestelmästä tietenkin näkee saldot myös naapurimyymälöissä ja jos haluaa, voi tuotteita tilailla/siirrellä myymälöiden välillä. On mahdollista myös esimerkiksi ylläpitää tuotteille reitityksiä niin, että jokin paikka toimii ns keskusvarastona, joista tavaraa toimitetaan muihin pisteisiin, ja joka toimii ostojen yleisenä vastaanottopaikkana ja vaikka nettikaupan toimitusvarastona.

Todennäköisesti helpointa on kertoa meille minkälainen järjestely juuri teillä on mielessä, ja me sitten yhdessä suunnittelemme sitä tukevan logistiikan ja taustajärjestelmän.

Vähittäismyynti (POS)
Webbros oy, Pekka 8. maaliskuuta 2024
Jaa tämä kirjoitus
Tunnisteet
Arkistoi
Kirjaudu sisään jättääksesi kommentin
Huolto- ja korjaus